id1; id2; id3; id4; id5, id6; id7; id8; id9; id10; id11; id12; id13 ; id14; id15; id16
>> НОВИНИ

Трансграничен Форум за Осогово в Зеления пояс

На 16-17 май 2011 г. в манастир “Йоаким Осоговски” в Крива Паланка, Македония ще се проведе Трансграничен Форум на заинтересованите страни – „Осогово в Зеления пояс”. Ще участват представители на Министерствата на околната среда на Република България и Македония, представители на ЮНЕСКО и Световния съюз за защита на природата (IUCN), представителни на Областна администрация Кюстендил, кметове на Общини от района на Осоговска планина и на Общински съвет Кюстендил, представители на РИОСВ Перник, както и водещите организации и партньорите по проекта.

повече >>

“Натура 2000 и защитени територии - същност и възможности за развитие на местните общности” - Среща семинар на тема в град Кюстендил, 20 май 2010

За втори път Балкански бизнес център в гр. Кюстендил “приюти”, кметове на населении места от община Кюстендил, учители, представители на общината, медии и други заинтересовани страни, които участваха в среща-семинар посветена на темата “Натура 2000 и защитените территории – същност и принципи на управление и възможности за развитие на местното население”. Срещата беше организирана от община Кюстендил – отдел Туризъм и балнеология по повод честването на Международния ден на биоразнообразието.

повече >>

Зелено училище за деца от областите Кюстендил И Благоевград (19.03.2010)

На 19, 20 и 21 март 2010 г. в хижа „Беласица”, община Петрич се провежда Зелено училище „Учебно помагало - От Осогово до Беласица за деца”. Зеленото училище се организира в рамките на проект „Осогово, Огражден и Беласица за деца”, изпълняван от Регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България (РЕЦ за ЦИЕ) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ), финансиран от Фонда за Европа и Африка на Корпорация Мицубиши с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) и на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

повече >>

Семинари за устойчив туризъм в Осогово

На 16.02.2010 в Кюстендил беше проведен семинар на тема: „Устойчив туризъм, принципи и приложения, успешни примери и добри практики”. Провеждането му беше първата от планираните за 2010 дейности, част от проект “Осогово в Зеления пояс”, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие, съвместно с партньори от Македония.

повече >>

Традиционен зимен поход на БФБ "Зимна Беласица"

БФБ за трета година организира зимен преход в планината Беласица. Групата се състои от 14 души, включително чужденци – македонци и белгийци. Тази година освен посещение на Природен парк „Беласица”, програмата включва природни забележителности и културни обекти в Македония в периода 12-17 февруари.

повече >>

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> 
أرشفة
© 2007-2009. Българска Фондация Биоразнообразие Всички права запазени