id1; id2; id3; id4; id5, id6; id7; id8; id9; id10; id11; id12; id13 ; id14; id15; id16
>> НОВИНИ

Днес парк Странджа има рожден ден!

На 24 януари 1995 г. е обявен Природен парк Странджа - една забележителна по своето биоразнообразие територия не само за България, но и за цяла Европа. Днес паркът става на 15 години, възраст през която успя да се утвърди, да се пребори за съществуването си и да запази до голяма степен видовете и ценните местообитания, заради които е обявен за защитена територия.

Социологическо проучване в Странджа

През месец декември 2009 г. на територията на Странджа бе проведено социологическо проучване. То бе осъществено по поръчка на Българска Фондация Биоразнообразие като част от Проект “Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина”, финансиран от Европейското икономическо пространство (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия). Социологическото проучване бе проведено от Националния център за изучаване на общественото мнение - София (НЦИОМ).

повече >>

НОВ ПРИРОДЕН ПАРК В БЪЛГАРИЯ – част от Европейския зелен пояс

В България новата година започна с една чудесна новина – обявяването на най-новия природен парк „Беласица”. Министърът на околната среда и водите в последния ден преди Коледа подписа Заповедта за обявяване на Парка, която ще влезе в сила след обнародването и в Държавен вестник. Това е 11-ят природен парк в България, който се появява на бял свят след повече от 4 години усилия от страна на Българска Фондация Биоразнообразие. Паркът е част от Балканския Зелен пояс и мрежата НАТУРА 2000.

повече >>

Конкурс за разрабатоване на лого за регионална марка "Природен парк Странджа"

Бихме желали да ви уведомим, че дирекцията на Природен парк Странджа обявава конкурс за изработване на лого, което ще представя новата регионална марка "Природен парк Странджа".Логото ще бъде поставяно на етикети, бланки, пликове, интернет страници и ще се дава на сертифицираните къщи за гости, продукти произведени в парка, услуги и др.

повече >>

Адреси на участниците в конкурса Моето лято

Както вече споменахме, за всички участници в конкурса Моето лято ще има поощрителни награди, но за да можем да ги изпратим се нуждаем от точния пощенски адрес на всички, които споделиха своите преживявания с нас


<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> 
أرشفة
© 2007-2009. Българска Фондация Биоразнообразие Всички права запазени