id1; id2; id3; id4; id5, id6; id7; id8; id9; id10; id11; id12; id13 ; id14; id15; id16
>> НОВИНИ

Зеленият пояс в Благоевград

Изложбата за „Зеления пояс” продължава да пътува из районите на западните погранични планини. Този път гражданите на Благоевград ще могат да запознаят с нея, защото близо до града е разположена още една планина, която е по-малко известна – Влахина.

повече >>

Срещи за Натура 2000 в Родопите

Българска Фондация Биоразнообразие съвместно с Проект Родопи на ПРООН/GEF и общините Девин, Смолян, Рудозем и Златоград организират от 19 до 22.03.2007 серия от информационни срещи на тема "Представяне на екологичната мрежа НАТУРА 2000 – практически аспекти по изграждане и функциониране на мрежата и ползи за местното население” в градовете Девин, Смолян, Рудозем и Златоград.

повече >>

Оценка на природните ресурси и възможностите за устойчиво развитие на Еврорегион Стара планина

Излезе от печат сборник от изследвания със CD на биологичното разнообразие, приоритетните видове и хабитати, водните и горски ресурси и възможностите за развитие на трансграничната територия на Западна Стара планина. Целта на изданието е да обезпечи информационно разработването на планови документи, общински и регионални стратегии, трансгранични оперативни програми и проекти на месните власти, неправителствени организации, бизнес структури и държавни институции за планиране на устойчивото развитие на Еврорегион "Стара планина".

повече >>

Ще го има ли Природен парк „Странджа”?

В понеделник (19 март) ни предстои да станем свидетели на поредния опит да се подиграят и да поругаят българската природа. Този път на прицел е едно от нашите най-големи природни богатства, най-голямата ни защитена територия, едно от най-ценните места не само на Балканите, но и в цяла Европа – Природният парк Странджа. Ние се страхуваме да не я загубим, затова на 19 и 20 март още от 9.00 часа ще бъдем пред Върховния административен съд, за да помолим магистратите чрез мълчаливото си присъствие на площад „Св. Неделя” да дадат шанс на българската природа!

повече >>

Голям интерес в Петрич

Изложбата „Зелен пояс” се радва на голям успех в Петрич. За 3 седмици повече от 1000 човека са посетили изложбата, разположена в Историческия музей в града!!!


<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> 
أرشفة
© 2007-2009. Българска Фондация Биоразнообразие Всички права запазени